Crema de crancs de mar, rossinyols i alls tendres by Sergi de Meià

A casa ens agrada anar al bolet, però anar-hi a la vora... no ens agrada  fer kilòmetres per anar a trobar-los, més que res per què no sabem on anar... Rossinyols només n'hem trobat al  ripollès, per la nostra zona se'n fan, però no sabem trobar-los (el dia que hi vaig tenen els llums de neó apagats). Curiós que al mercat hi ha de tot, I per dos no n'has de comprar massa!

En veure aquesta recepta a la revista CUINA enseguida feia la llista del què necessitàvem per fer-la, evidentment versionada, doncs no mengem pastanaga cuita, ni crostons de pa. La veritat és que la crema de crancs i la crema de galeres són dues cremes que fem sovint a casa, però mai les hem combinat amb bolets. Aquesta em va agradar per com la fa,   

Per fer la crema per a dues persones:
/
1/2 kg de crancs de mar
100ml de brandi
1 l d'aigua mineral
sal i oli d'oliva
1 ceba 
1 porro
Safrà
3 tomàquets madurs 
6 alls tendres
Sal grossa

En una cassola gran sofregim bé la ceba i el porro trossejats i el safrà, quan comencen a agafar color afegim els tomàquets, ratllats sense pell. Quan està ben fet hi posem els crancs i els trinxem amb la mà de morter. Posem el brandi i flamegem, recomana fer-ho fora del foc per no socarrar-nos. Un cop l'alcohol ha cremat, la flama s'apaga, ja podem tornar la cassola al foc, i afegir l'aigua. Durant 25 minuts a foc fort. (Només hi vaig posar una mica de sal, no massa)
Triturem i passem per un colador. Com que conec el resultat de triturar i colar els crancs, ja la vaig passar fins a tres vegades pel triturador/colador... ( i amb cura al servir de deixar un pèl de crema al fons). Reservem.

En una paella amb oli i sal grossa, saltejarem els rossinyols (nets i tallats a trossos grans) i els alls tendres (tallats fins). Els rossinyols deixen anar aigua, i fins que no s'ha evaporat ho deixarem al foc.
Ja està llest per fer el plat.

En un plat, posem al fons els rossinyols i els alls tendes. Ja t'ho menjaries així mateix, però llavors afegim la crema per sobre...





La veritat que malgrat no posar la pastanaga, ni els crostons per sobre, el plat queda excel.lent!!

Gràcies a Sergi de Meià per compartir les teves receptes amb tots els lectors de la revista Cuina, i a mi per fer-la, tastar-la i recomanar-la!!!

A l'espera de fer-me amb el llibre "La cuina dels bolets" by Sergi de Meià

Cap comentari

Publica un comentari a l'entrada